Przepis na Kremowy sos pieczarkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2528
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Receptura została dodana w dniu: 03.06.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2473 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kremowy sos pieczarkowy?

Pieczarki i cebulę kroimy na średniej wielkości kawałki (nie muszą być one bardzo drobno pokrojone ponieważ będę miksowane). Warzywa dusimy na niewielkim ogniu. Kiedy przestygną miksujemy i dodajemy niewielką ilość wody. Śmietanę, mąkę z odrobiną wody dokładnie mieszamy aby pozbyć się grudek i dodajemy do pieczarek stale mieszając. Doprawiamy do smaku. Pod koniec można dodać ulubione zioła.

Podobne przepisy

Sos zabielany śmietaną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-16

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Sosy

Sos szpinakowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos winegret – podstawowy – 2

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos majerankowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Sosy

Sos majonezowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos pomarańczowo- ziołowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy