Najpierw przygotować kotlety. Ugotować kasze na gęsto, ostudzić. Do ostudzonej kaszy dodać jajko, szczyptę soli i pieprzu oraz bułkę wcześniej namoczoną i wyciśniętą oraz mąkę. Wszystko wymieszać. Uformować kotlety. Obtaczać w mące pszennej. Smażyć z obu stron. Sos grzybowy podgrzybki ugotować. Pieczarki i obgotowane podgrzybki podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę, dodać mąkę, wymieszać. Następnie przyprawić do smaku i wlać rosół-chwilę poddusić. Na koniec dodać łyżkę śmietany i ponownie wymieszać. Kotlety polać sosem. Ogórka pokroić w plasterki.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż