Mięso mielone wyrobić dodając do niego posiekaną cebulę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Następnie z mięsa odrywać kawałki, formować z nich kotleciki, panierować je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu (ja używam smalec i olej w proporcjach pół na pół).
Bulion zagotować z zielem, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym (można dodać do niego jeszcze kostkę bulionową, żeby miał intensywniejszy smak). Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać do buliony, po zagotowaniu doprawić sos do smaku solę, pieprzem, papryką i curry.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić sos zawiesiną z mąki. Kotlet mielone podawać polane gorącym sosem. Smacznego.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne