Przepis na Koreczki śledziowe w galarecie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1310
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • matiasy filety śledziowe 6 szt
  • seler bulwiasty 1 szt mała
  • pikantny keczup 2 łyżki
  • suszone sliwki 3 szt
  • marynowane szalotki 4 szt
  • posiekany koperek 1 łyżka
  • sos sojowy 2 łyżki
  • sok z cytryny do smaku
  • żelatyna 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Koreczki śledziowe w galarecie?

Seler szorujemy, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki, zalewamy szklanką zimnej wody i gotujemy 3-4 min. Dodajemy sos sojowy, łyżkę soku z cytryny, sól i pieprz. Wsypujemy żelatynę i mieszamy, studzimy i przecedzamy. Śledzie opłukujemy, osączamy i smarujemy keczupem. Zwijamy w rulonik a w środek każdego wkładamy kawałek szalotki, obgotowanego selera i połówkę śliwki. Dekorujemy koperkiem. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki. Podajemy po zastygnięciu z dodatkiem soku z cytryny.

Podobne przepisy

Karp w cieście

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Sałatka postna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Smażony pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Uramaki roll

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-14

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Ryby

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Smażone świeże ryby

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby