Przepis na Kolorowa fasolka po bretońsku

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2145
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Fasolkę po bretońsku gotuje zawsze w większych ilościach i pasteryzuję w słoikach, dzięki czem mam gotową potrawę na szybki obiad.

Receptura została dodana w dniu: 13.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2163 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • fasola czerwona 20 dag
  • fasola biała 20 dag
  • fasola kolorowa 20 dag
  • boczek wędzony 20 dag
  • kiełbasa ( np.zwyczajna) 25 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • kiełbasa ( np.zwyczajna) 20 dag
  • koncentrat pomidorowy 7 łyżek
  • mąka 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • słodka papryka do smaku
  • ostra papryka do smaku
  • majeranek do smaku
  • vegeta do smaku

Jak zrobić Kolorowa fasolka po bretońsku?

Fasole w osobnych naczyniach zalewamy woda i pozostawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie, w której się moczyły, każdy gatunek osobno. Czosnek i cebule drobno kroimy. Boczek i kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy boczek i kiełbasę. Do jednego garnka wrzucamy wszystkie fasole, podsmażoną kiełbasę, boczek, cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy i mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Mieszamy i przyprawiamy do smaku. Gotujemy razem ok. 5 min. Przed podaniem możemy posypać startym żółtym serem.

Podobne przepisy

Serowomięsny kotlecik

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2011-06-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Kaszanka na goraco

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Filet z cebulką do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Biodrówka na cebuli

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-11

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Kiełbaska z grila

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z cebulką i czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: IKM

Kategoria: Mięsne