Fasolkę po bretońsku gotuje zawsze w większych ilościach i pasteryzuję w słoikach, dzięki czem mam gotową potrawę na szybki obiad.
Fasole w osobnych naczyniach zalewamy woda i pozostawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie, w której się moczyły, każdy gatunek osobno. Czosnek i cebule drobno kroimy. Boczek i kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy czosnek i cebulę, dodajemy boczek i kiełbasę. Do jednego garnka wrzucamy wszystkie fasole, podsmażoną kiełbasę, boczek, cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy i mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Mieszamy i przyprawiamy do smaku. Gotujemy razem ok. 5 min. Przed podaniem możemy posypać startym żółtym serem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne