Przepis na Kapuśniak Aleksa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1045
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2243 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Kapuśniak Aleksa?

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Pod koniec gotowania dodać opłukane rodzynki. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, chwilę pogotować, wymieszać z orzechami, żółtkami, posiekaną natką pietruszki i winem, doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Barszcz szczawiowy z jajkiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy

Pieczarkowa z kiełbasą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Zacierki z mąki razowej na mleko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zalewajka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Krokiety smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa krem z białych szparagów

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Zupy