Przepis na Jajka faszerowane

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2805
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

Jak zrobić Jajka faszerowane?

Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i obrać ze skorupek, przestudzić. Twarożek wymieszać z mlekiem i doprawić solą i pieprzem. Jajka przeciąć wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, dodać do twarożku, dobrze utrzeć. Masę podzielić na 3 porcje. Pierwszą wymieszać z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym. Natkę umyć i posiekać i wymieszać z trzecia porcja twarożku. Masami kolejno napełniać szprycką z końcówką gwiazdki. Połówki jajek dekorować małymi porcjami masy, plasterkami pomidora i ogórka oraz cząstkami cytryny. Posypać wszystkie papryką i grubo mielonym pieprzem. Jajka ułożyć na dużym półmisku, ozdobić listkami rzeżuchy.

Podobne przepisy

Kanapki z jajkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Grzanki z bułek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Sałatka jarzynowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-06

Dodany przez: Madlen

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka śniadaniowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Twarożek wiosenny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Smalec domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet