Z wątróbki wyciąć błonki, tłuszcz potem opłukać i osączyć. Posypać pieprzem, panierować w mieszance z mąki i przypraw -usmażyć na oleju na rumiano. Wątróbkę przełożyć na talerz i posolić. Na pozostałym tłuszczu krótko podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i paprykę pociętą w paski. Podlać 2 szklankami ciepłej wody dodać rozdrobniona gorczycę, koncentrat, rozgnieciony i obrany czosnek. Pod przykryciem dusimy ok. 15 minut, doprawiamy do smaku przyprawami i wkładamy wątróbkę. Trzymamy na wolnym ogniu przez ok 8- 10 minut często mieszając. Jeśli sos jest zbyt płynny zagęszczamy masłem zagniecionym z mąką .
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Pieczywa
Kategoria: Przekąski