Przepis na Gulasz z wątróbki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
25 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1033
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

panierka

dodatkowo

Jak zrobić Gulasz z wątróbki?

Z wątróbki wyciąć błonki, tłuszcz potem opłukać i osączyć. Posypać pieprzem, panierować w mieszance z mąki i przypraw -usmażyć na oleju na rumiano. Wątróbkę przełożyć na talerz i posolić. Na pozostałym tłuszczu krótko podsmażyć cebulę pokrojoną w pół krążki i paprykę pociętą w paski. Podlać 2 szklankami ciepłej wody dodać rozdrobniona gorczycę, koncentrat, rozgnieciony i obrany czosnek. Pod przykryciem dusimy ok. 15 minut, doprawiamy do smaku przyprawami i wkładamy wątróbkę. Trzymamy na wolnym ogniu przez ok 8- 10 minut często mieszając. Jeśli sos jest zbyt płynny zagęszczamy masłem zagniecionym z mąką .

Podobne przepisy

Jajecznica z kiełbasą toruńską

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Jajka sadzone z kiełbasą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Bułki zapiekane z jajkiem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Patelniany obiad

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Pizza na cienkim spodzie z pomidorem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Pieczywa

Cukiniowa ryżowa przekąska

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski