Przepis na Gulasz wieprzowy

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1774
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2354 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Gulasz wieprzowy?

Mięso opłukać i pokroić w dużą kostkę. Oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Warzywa oczyścić i opłukać. Do mięsa dodać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem. Wszystkie warzywa zetrzeć na jarzynówce i dusić wraz z mięsem na małym ogniu, dodać cebulę i liść laurowy, często mieszać i podlewać wodą. Zaprawić mąką i doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Kiełbasa z cebulą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka na grzankach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kurczak na soli

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-04-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Rolady wieprzowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: IKM

Kategoria: Mięsne

Piersi kurze w cieście

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: kassik

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: borys82

Kategoria: Mięsne