Przepis na Gulasz wieprzowy

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1790
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Gulasz wieprzowy?

Mięso opłukać i pokroić w dużą kostkę. Oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Warzywa oczyścić i opłukać. Do mięsa dodać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem. Wszystkie warzywa zetrzeć na jarzynówce i dusić wraz z mięsem na małym ogniu, dodać cebulę i liść laurowy, często mieszać i podlewać wodą. Zaprawić mąką i doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Schaboszczaki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Mielone z serem inaczej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: kuku-ryku

Kategoria: Mięsne

Żołądki z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa z wody czosnkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Gołąbkowe roladki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne