Przepis na Gotowane rolmopsy

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1127
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • filety śledziowe 1 kg
  • olej 1 szklanka
  • ocet 0,75 szklanki
  • cebula 1 szt
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • vegeta do smaku

Jak zrobić Gotowane rolmopsy?

Filety śledziowe oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką, zwijamy w ruloniki i układamy w rondelku. Na wierzchu układamy pokrojoną w piórka cebulę. Olej mieszamy z octem, doprawiamy do smaku vegetą i ostrą papryką i zalewę wlewamy do rondla z filetami śledziowymi. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. Po ostudzeniu przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Podobne przepisy

Domowe nuggetsy z dorsza

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Flądra w pieczarkach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 205 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Ryby

Tilapia z marynaty

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Sola w panierce kukurydzianej z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba w zalewie octowej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby