Przepis na Frykadelki

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
997
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2352 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Frykadelki?

Tosty namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i posiekać. Z metki wyjąć farsz, połączyć z tostami, cebulką, całym jajkiem oraz musztardą. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Uformować 16 klopsików. Umyte i oczyszczone marchewki ugotować w bulionie. Na patelni smażyć frykadelki. Marchewki wyjąć z bulionu, do bulionu dodać śmietanę i gotować przez 5 minut na małym ogniu, wsypać posiekane listki bazylii, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. . Klopsiki ułożyć na talerzach wraz z marchewkami, polać sosem bazyliowym.

Podobne przepisy

Karczek w musztardzie meksykańskiej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2011-04-24

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Aromatyczny smalec

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 480 min.

Data dodania: 2011-05-21

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Udka z kurczaka na chrupiąco

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Karkówka z cebulą i kurkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Duszony schabowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone w sosie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne