grzyby wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, wodę zachowujemy.Obieramy ziemniaki, wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy na półtwardo.Odcedzamy i odkładamy.Do tej samej wody wkładamy pokrojone filety rybne i gotujemy ok. 3-4 min. Odcedzamy.Naczynie żaroodporne natłuszczamy, wlewamy wodę z gotowania grzybów, układamy pokrojone ziemniaki i filety rybne, przykrywamy i zapiekamy w temp.180 stopni C. przez 20 -30 min.Zahartowane zimną wodą grzyby kroimy na kawałki. Pokrojoną cebulę szklimy na oleju, dodajemy grzyby i dusimy 15 min. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na talerze razem z ziemniakami i rybą.Posypujemy koperkiem i startym żółtym serem.
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby