Przepis na Duszona kapusta pekińska z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3830
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Wspaniała kapusta jest do tradycyjnego schabowego i ziemniaczków

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Duszona kapusta pekińska z warzywami?

Marchew, pietruszkę i selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustkę myjemy i drobno szatkujemy. Cebulkę kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę, podsmażamy. Następnie dodajemy kapustę, i pozostałe warzywa, dodajemy bulion. Wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiamy do smaku.

Podobne przepisy

Młoda kapusta z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: eva45

Kategoria: Warzywa

Warzywa parowane do obiadu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Warzywa

Sos pomidorowo-warzywny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Sosy

Odparzana kapusta na gołąbki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki smażone

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: malinka

Kategoria: Warzywa

Papryka w zalewie octowej

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory