Przepis na Drobiowe kotleciki z papryką i pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1493
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Drobiowe kotleciki z papryką i pieczarkami?

Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Boczek wyjmujemy z patelni a tłuszcz zostawiamy do smażenia mięsa. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy obie mąki, podsmażony i wystudzony boczek, oczyszczone i pokrojone paprykę, cebulę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Mieszamy. Do tłuszczu na patelni dodajemy trochę oleju lub masła i łyżką kładziemy porcje masy mięsno-warzywnej. Smażymy kotleciki na rumiano z obu stron. Podajemy z surówką.

Podobne przepisy

Aromatyczne mielone

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-25

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Mielone kotlety z kapustą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Domowe mięso bez konserwantów

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 5760 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pulpety z cukinią i papryką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gulasz z groszkiem zielonym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Ulubiony gulasz

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Mięsne