Przepis na Danie parówkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1061
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • parówki 0,5 kg
  • cebula czerwona 2 szt
  • mąka 2 łyżki
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka żółta 1 szt
  • pieczarki 25 dag
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • bulion 1 szklanka
  • keczup pikantny 1 łyżka
  • słodka śmietana 0,5 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryczka chilii mielona do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Danie parówkowe?

Parówki obieramy z osłonki, kroimy w cienkie słupki i obsmażamy na oleju. Parówki przekładamy na talerz. Cebulę obieramy, drobno siekamy, szklimy na oleju, oprószamy mąką i zalewamy bulionem. Smażymy ciągle mieszając, dodajemy parówki, koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem kilka minut. Papryki kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki i dodajemy do parówek. Po ok. 5 min. Dodajemy śmietanę, keczup i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem lub kaszą.

Podobne przepisy

Kiełbasa z piekarnika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Roladki wieprzowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Ziemniaczki z tłuczykiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Karkówka na słodko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-29

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Bigos ze śliwkami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne