Przepis na Danie parówkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1087
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • parówki 0,5 kg
  • cebula czerwona 2 szt
  • mąka 2 łyżki
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka żółta 1 szt
  • pieczarki 25 dag
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • bulion 1 szklanka
  • keczup pikantny 1 łyżka
  • słodka śmietana 0,5 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryczka chilii mielona do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Danie parówkowe?

Parówki obieramy z osłonki, kroimy w cienkie słupki i obsmażamy na oleju. Parówki przekładamy na talerz. Cebulę obieramy, drobno siekamy, szklimy na oleju, oprószamy mąką i zalewamy bulionem. Smażymy ciągle mieszając, dodajemy parówki, koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem kilka minut. Papryki kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki i dodajemy do parówek. Po ok. 5 min. Dodajemy śmietanę, keczup i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem lub kaszą.

Podobne przepisy

Smażone skrzydełka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Schab pieczony z cebulą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka z ananasem zapiekane

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Schabowe z żółtym serem i ananasem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne

Klopsiki w sosie węgierskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Kuchnie świata

Biała kiełbasa z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne