Przepis na Danie parówkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1120
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • parówki 0,5 kg
  • cebula czerwona 2 szt
  • mąka 2 łyżki
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka żółta 1 szt
  • pieczarki 25 dag
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • bulion 1 szklanka
  • keczup pikantny 1 łyżka
  • słodka śmietana 0,5 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryczka chilii mielona do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Danie parówkowe?

Parówki obieramy z osłonki, kroimy w cienkie słupki i obsmażamy na oleju. Parówki przekładamy na talerz. Cebulę obieramy, drobno siekamy, szklimy na oleju, oprószamy mąką i zalewamy bulionem. Smażymy ciągle mieszając, dodajemy parówki, koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem kilka minut. Papryki kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki i dodajemy do parówek. Po ok. 5 min. Dodajemy śmietanę, keczup i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem lub kaszą.

Podobne przepisy

Karkówka w pieczarkach

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Mięsne

Proste mielone z parówką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Schab w galarecie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Mięsne

Uniwersalny sos pieczarkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Ciasto z farszem boczkowo-pieczarkowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski zapiekane w boczku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-03

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne