Przepis na Czerwone papryczki faszerwane mięsem mielonym z ryżem

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1686
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • papryka czerwona 5 średnich strąków

farsz

do podlania

dodatkowo

  • natka pietruszki drobno posiekana

Jak zrobić Czerwone papryczki faszerwane mięsem mielonym z ryżem?

Paprykę umyć, wydrążyć środki. Cebulką obrać, pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju. Mięso wymieszać z ryżem i usmażoną cebulą. Dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić papryczki. Przełożyć do rondla, zalać wodą, poddusić na małym ogniu. Przyprawić do smaku wegetą. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, podprawić mąką i śmietaną. Zagotować. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Pulpeciki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Sos z kaparami i oliwkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gołąbki w sosie pomidorowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladki mięsne w kapuście włoskiej duszone w winie

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Wieprzowe kotlety mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Pyszna pieczona szynka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 92 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Mięsne