Przepis na Czerwone papryczki faszerwane mięsem mielonym z ryżem

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1663
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2440 osób!
Smacznego!

Składniki

  • papryka czerwona 5 średnich strąków

farsz

do podlania

dodatkowo

  • natka pietruszki drobno posiekana

Jak zrobić Czerwone papryczki faszerwane mięsem mielonym z ryżem?

Paprykę umyć, wydrążyć środki. Cebulką obrać, pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju. Mięso wymieszać z ryżem i usmażoną cebulą. Dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić papryczki. Przełożyć do rondla, zalać wodą, poddusić na małym ogniu. Przyprawić do smaku wegetą. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, podprawić mąką i śmietaną. Zagotować. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Paszteciki na szybko

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Smalec z kiełbasą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Soczyste schabowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Kurczak z brokułami w sosie serowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-10-03

Dodany przez: rosik93

Kategoria: Kasze i ryż

Gotowany filet z kurczaka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2011-08-17

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Kurczak śródziemnomorski

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-08-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne