Jaja rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy cukier z żółtkami i sokiem wyciśniętym z cytryny na puszysty kogel mogel, dodajemy oba rodzaje mąk przesianych z proszkiem do pieczenia, na końcu delikatnie łyżką dodajemy sztywną pianę ubitą z białek i całość mieszamy.
Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy je osobno w formach wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą lub mąką. W 180 stopniach 20 minut.
Przygotowujemy nadzienie:
mleko zagotowujemy z mąką ziemniaczaną, mieszając dodajemy jaja utarte z masłem, cukrem i sokiem z cytryny. Nadzienie dokładnie mieszamy, smarujemy nim jedną część ciasta i nakrywamy drugą połową. Wierzch polewamy polewą zrobioną z wymieszania cukru pudru, wody i soku z cytryny.
Na sam koniec polać polewą i pokroić.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta