Przepis na Contessa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3666
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

Jak zrobić Contessa?

Ryż ugotować na sypko. Kalafior oczyścić i opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Potem włożyć do wrzącej, osolonej wody z cukrem i ugotować. Następnie podzielić na cząstki i obłożyć podzielony na porcje ryż. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć bez rumienienia, rozprowadzić zimnym mlekiem i szybko mieszać trzepaczką. Gotować kilka minut. Następnie dodać groszek, żółtko i posiekaną natkę pietruszki, doprawić, polać tym kalafior i od razu podawać na stół.

Podobne przepisy

Ryż po chińsku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Kasze i ryż

Canelloni z boczkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-10

Dodany przez: rfima

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza kuskus z masłem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza wiejska z mięsem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Kasze i ryż

Makaron ryżowy z bakaliami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Kasze i ryż

Mleko z kaszą manną dla dzieci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-07

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Kasze i ryż