Przepis na Contessa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3696
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

Jak zrobić Contessa?

Ryż ugotować na sypko. Kalafior oczyścić i opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Potem włożyć do wrzącej, osolonej wody z cukrem i ugotować. Następnie podzielić na cząstki i obłożyć podzielony na porcje ryż. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć bez rumienienia, rozprowadzić zimnym mlekiem i szybko mieszać trzepaczką. Gotować kilka minut. Następnie dodać groszek, żółtko i posiekaną natkę pietruszki, doprawić, polać tym kalafior i od razu podawać na stół.

Podobne przepisy

Kluseczki kładzione z grysiku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Kasze i ryż

Mięso zapiekane z kaszą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: weramera

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż na maśle z bazylią

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Faszerowane pomidory

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-10

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Kasze i ryż

Pasztet z kaszy jęczmiennej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Kasze i ryż