Przepis na Ciasto kruche pod puszystą bezą

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1325
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasto kruche pod puszystą bezą?

Przygotowujemy ciasto: mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy cukier i cukier waniliowy, dorzucamy masło i dokładnie siekamy. Następnie wbijamy jajko i zagniatamy ciasto.Gdy będzie gładkie chłodzimy w lodówce przez ok. 30 min.Następnie ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część układamy w natłuszczonej blaszce. Na ciasto układamy przekrojone na pół, wydrylowane śliwki skórką do dołu. Na owoce ścieramy na tarce pozostałe ciasto.Białka ubijamy z cukrem i przekładamy na wierzch ciasta. Pieczemy 40 min. w temp. 180 stopni C.

Podobne przepisy

Raffaello

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Tort owocowy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ciasto cappuccino na biszkopcie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Biszkopt kolorowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto Aldony

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Ciasto z jagodami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta