Przepis na Ciasto kruche pod puszystą bezą

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1301
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2512 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Ciasto kruche pod puszystą bezą?

Przygotowujemy ciasto: mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy cukier i cukier waniliowy, dorzucamy masło i dokładnie siekamy. Następnie wbijamy jajko i zagniatamy ciasto.Gdy będzie gładkie chłodzimy w lodówce przez ok. 30 min.Następnie ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część układamy w natłuszczonej blaszce. Na ciasto układamy przekrojone na pół, wydrylowane śliwki skórką do dołu. Na owoce ścieramy na tarce pozostałe ciasto.Białka ubijamy z cukrem i przekładamy na wierzch ciasta. Pieczemy 40 min. w temp. 180 stopni C.

Podobne przepisy

Ciasteczka owsiane bardzo proste

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: Amatorka

Kategoria: Ciasta

Chatka puchatka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka czekoladowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Ciasta

Ananasowiec

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Czekoladowa chmura

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z budyniem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta