Przepis na Chińskie danie domowe

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3035
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

  • ryż 3 woreczki
  • marchewka 3 sztuki
  • pierś z kurczaka 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka zielona 1 sztuka
  • pędy bambusa 0,5 słoiczka
  • grzybki mun 10 sztuk
  • olej 2-3 łyżki
  • sól do smaku wedle
  • pieprz do smaku wedle

Akcesoria

  • nóż
  • deska do krojenia
  • garnek
  • łyżka
  • patelnia

Jak zrobić Chińskie danie domowe?

Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę. Oprószyć je solą oraz pieprzem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebule pokroić w półplasterki. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Grzybki mun pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pierś z kurczaka i podsmażać. Uprzednio wymoczone i pokrojone w paski grzybki mung( przeważnie używam suszonych) dodać do mięsa wraz z warzywami zaczynając od marchewki, następnie cebulę, pędy bambusa i obie papryki, następnie dodać sos sojowy. Całość dusić( najlepiej w woku) do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

Podobne przepisy

Torta di ricotta

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia włoska

Hiszpański omlet ze szpinakiem

Ile porcji: 2

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

American cherry pie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia amerykańska

Szybkie tiramisu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Desery

Burrito z kurczakiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia meksykańska

Frittata z mortadelą i mozzarellą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska