Przepis na Canelloni z boczkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5541
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Canelloni z boczkiem?

Cannelloni ugotować al dente. Cebulę i szpinak pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę z boczkiem. Dodać szpinak i dusić 3 minuty. Połączyć ze śmietanką, roztrzepanymi jajkami i białym serem. Farsz przyprawić, przestudzić, i nadziewać nim cannelloni. W rondelku rozgrzać masło, dodać mąkę i sól. Mieszając, dolać mleko. Cannelloni umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i obłożyć żółtym serem. Piec 40 minut w temp. 200 stopni.

Podobne przepisy

Ryż na maśle z bazylią

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Spaghetti z sosem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: madi356

Kategoria: Kasze i ryż

Kaszanka zwyczajna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Kasze i ryż

Gulasz z kaszą jęczmienną

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Kasze i ryż

Sałatka z ryżem i fasolą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kasze i ryż

Pulpeciki z zieloną papryką na ryżu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż