Pyszne meksykańskie burrito z kurczakiem. Naprawdę szybko się je robi i przepysznie smakuje! W sezonie wakacyjnym na przyjęcia w ogrodzie i grille pasuje znakomicie!
Cebule pokroić w kostkę. Podgrzać olej i wrzucić mięso. Posypać solą, pieprzem i przyprawą meksykańską. Jak mięso się usmaży dodać cebule. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobna kosteczkę, dodać do mięsa. Jak warzywa zmiękną dodać koncentrat pomidorowy i keczup. Wymieszać dokładnie.
Na środku każdej tortilli ułożyć plaster sera i porcję mięsa. Zwinąć z trzech stron. Burrito gotowe!
Dla wymagających – można użyć innych warzyw i dodatków – fasoli lub kukurydzy z puszki, cukinii czy ostrej papryczki. Natomiast same tortille ułożyć na blaszce piekarnika i zapiec 15 minut w 180 stopniach – takie burrito są jeszcze smaczniejsze!
Kategoria: Kuchnia meksykańska
Kategoria: Kuchnia meksykańska