Przepis na Bruschetta z pesto

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
13 m
Czas pieczenia:
7 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4271
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia włoska

Bruschetta z pesto to pyszna przekąska we włoskim stylu.

Świeże pomidory, sos pesto, podpieczone pieczywo oraz filiżanka cappuccino to iście królewski poczęstunek prosto z Piazza del Campo.

Zdjęcia

Składniki

  • bagietka 1 szt
  • pesto 4 łyżki
  • pomidory 3 sztuki
  • sól 2 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Jak zrobić Bruschetta z pesto?

Bagietkę pokroić na kromki o grubości 1,5 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 7 minut w 180 stopniach C.

W tym czasie umyć pomidory, pokroić w kostkę, skropić octem balsamicznym, dodać, sól, pieprz i wymieszać. Na podpieczone kromki wykładać pesto, a na wierzch pomidory.

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Podobne przepisy

Spagetti marinara

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Pizza bianca

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 31 min.

Data dodania: 2023-01-14

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia włoska

Włoska insalata Caprese

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Pieczarki nadziewane parmezanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Faszerowane bakłażany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Tagliatelle z cukinią i łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska