Torta di ricotta pyszne, włoskie ciasto, w smaku przypomina babke piaskową, jednak jest bardziej wilgotne i dłużej zachowuje świeżość.
Jest łatwe w wykonaniu, wspaniale smakuje w wersji jak poniżej, ale tez można je wzbogacić o owoce (doskonale nadają sie truskawki, brzoskwinie czy borówki), oraz dodac kakako, czy kawałki czekolady.
Receptura została opublikowana w dniu: 18.09.2014
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2631 odwiedzających!
Na zdrowie!
Piekarnik nagrzac do 180 stopni.
Masło stopić i ostudzić.
Ricottę odsączyć.
Mąkę przesiać z proszkiem.
Jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym na puch, dodac ricottę, mąkę z proszkiem, mielone migdały, a na koniec masło.
Formę tortową wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Wstawic do piekarnika i piec 45 minut.
Kategoria: Desery
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Desery