Żółtka oddzielić od białek. Żółtka wymieszać z octem i olejem. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, nadal ubijając (robotem). Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć używając do mieszania łyżki drewnianej. Piec w 180 st około 20-25 minut. Po ostygnięciu przekroić na dwa placki. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i odstawić do chłodnego miejsca, żeby się stężała. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Do naczynia wlać 600 ml schłodzonego mleka i wsypać zawartość opakowania „sernika błyskawicznego”. Następnie całość miksować przez 3-4 minuty. Masę wraz z pokrojonymi brzoskwiniami wyłożyć na pierwsza część biszkopta. Następnie delikatnie położyć drugą część biszkopta, ułożyć większe kawałki brzoskwiń i zalać tężejącymi galaretkami. Pozostawić do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta