Przepis na Bigos z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
12
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas gotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1696
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby, Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Bigos z pieczarkami?

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Kapustę kiszoną jeśli jest za kwaśna to przepłukać pod bieżącą wodą i poszatkować. Białą kapustę również poszatkować i opłukać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić 1 łyżkę margaryny i podsmażyć kapusty odciśnięte z nadmiary wody. Na drugiej łyżce margaryny lekko podsmażyć wędlinę pokrojoną w kostkę dodać cebulkę, pieczarki ziele i liść laurowy-chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka.
Kapustę i pieczarki przełożyć do jednego garnka dodać rodzynki zalać wodą i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Podobne przepisy

Seler konserwowy z fasolą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Warzywa

Wieprzowina z pieczarkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Ziemniaki podsmażane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Mrożony seler

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Pałki po meksykańsku z sałatką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Roladki zawijane ze szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne