Przepis na Barszcz rosyjski

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4002
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

  • obrane buraki 3 szt.
  • marchewki 2 szt.
  • łodygi selera naciowego 3 szt.
  • masło 3 łyżki
  • cebule 2 szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • pomidory 3 szt.
  • godździki 2 szt.
  • pieprz 3 ziarna
  • ziele angielskie 3 ziarna
  • liść laurowy 1 szt.
  • sól 1 łyżeczka
  • bulion wołowy 1 litr
  • kwaśna śmietana 3 łyżki
  • pieprz 1 szczypta
  • soko z cytryny 1 łyżeczka

Jak zrobić Barszcz rosyjski?

Buraki, marchew, łodygi selera pokroić w duże słupki. Cebule w kostkę, czosnek przepuścić przez praskę. Pomi­dory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. U Rozgrzać masło w dużym garnku, wrzucić cebulę, czo­snek, smażyć na małym ogniu przez 5 minut. Dodać do garnka pozostałe składniki zupy, zalać bulionem i szklanką wody, wrzucić przyprawy, gotować na małym ogniu około godziny. Przed podaniem barszcz doprawić do smaku pieprzem i zakwasić lekko sokiem cytrynowym. W osobnym naczy­niu podać śmietanę.

Podobne przepisy

Chłodnik litewski – łatwy i szybki przpis

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Jarskie

Zupa kalafiorowa szybka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Rybna zupa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kartoflanka z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Barszcz szczawiowo-serowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zakwas na żur

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Zupy