pikantna pomidorowa
Na oliwie przesmażam pokrojoną cebule wraz z chili aż cebula się zeszkli. Dodaję pomidory, rozdrabniając je łyżką, chwile razem mieszam i wlewam bulion. Teraz zakrywam niech się zagotuje, odkrywam i gotuję na małym ogniu 5 minut.
Jako że nie miałam w domu makaronu do zupy było tylko spaghetti wrzuciłam połamane kawałki i okazało się strzałem w 10 bo super pasuje. Po dodaniu makaronu gotuje na małym ogniu kolejne 8-10 minut lub do momentu, aż makaron zmięknie. Nie należy go przegotować bo on w zupie jeszcze zmięknie, ma być al dente.
Następnie dodaję kapary i bazylię. Tak jak napisałam jak ktoś lubi niech sobie wrzuci oliwki oczywiście bez pestek
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy