Bakłażany dokładnie myjemy, przecinamy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Cebulę i jeden ząbek czosnku obieramy, drobno siekamy i szklimy na oliwie. Papryki myjemy oczyszczamy z nasion, drobno kroimy i razem z mięsem mielonym dodajemy do cebuli i czosnku. Podsmażamy. Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i razem z koncentratem pomidorowym dodajemy do mięsa. Mieszamy. Wbijamy jajko, dodajemy miód, doprawiamy do smaku i mieszamy. Bakłażany napełniamy przygotowanym farszem i przekładamy do natłuszczonego oliwą naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Jogurt mieszamy z drobno posiekaną miętą i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bakłażany podajemy z sosem jogurtowo-miętowym
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne