Przepis na Bakłażany w śmietanie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1047
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Bakłażany w śmietanie?

Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułki, obrać i pokrajać ukośnie w niezbyt grube plastry. Posypać solą i pozostawić na 1 godz. Następnie posypać pieprzem oraz mąką i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu ułożyć w płaskim naczyniu, zalać śmietaną połączoną z koncentratem pomidorowym, posiekanym koperkiem i przyprawami, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Podobne przepisy

Grzybki i cebulka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Fritata z botwinką i ogórkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Wegetariański obiad

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-02-15

Dodany przez: buba00

Kategoria: Jarskie

Naleśniki na krokiety

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Jarskie

Smażona cebulka ze skwarkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-24

Dodany przez: madi356

Kategoria: Jarskie

Biały barszcz z jajkiem i kiełbasą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie