Przepis na Babka tulipan

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5726
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka tulipan?

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka,mąkę z proszkiem do pieczenia, oliwę, ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części.
Następnie:
– do części I dodać budyń,
– do części II – kisiel wiśniowy,
– do części III – kakao,
– do części IV – mak.

Ciasto układać na przemian porcjami w wąskiej foremce. Przed włożeniem do piekarnika surowe ciasto przekroić nożem wzdłuż blaszki. Piec ok. 50 min. w temp. 170°C.

Podobne przepisy

Jajka pod wiosenną pierzynką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Szynka w galarecie z warzywami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Orzeszkowe jajka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Jajeczna kanapka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zimny bufet

Naleśniki z pieczarkami, szynką i serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Chlebki wielkanocne

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Zimny bufet