Przepis na Ślimaczkowe przekąski

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1460
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • folia spożywcza

Jak zrobić Ślimaczkowe przekąski?

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, połączyć z łyżeczką masło, dodać troszkę soli i wymieszać wszystkie skladniki.

Z foli spożywczej wyciąć 10 kawałków wielkości plasterka szynki. Na folię nałożyć plasterek szynki (musi być miękka), posmarować cienko warstwą masła czosnkowego i na wierzch nałożyć plasterek sera (również musi być miękki).

Zwinąć jak ślimaka delikatnie trzymając za folię, powinno być dobrze ściśnięte, podobnie postępować do wykorzystania pozostałych składników. Ślimaczki przełożyć do miski i dać do lodówki na pół godziny, potem wyjąć z foli i kroić na plasterki.

Podobne przepisy

Cebulaki domowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z serem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Zimny bufet

Opiekana kanapka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Chrzan do wędliny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Zimny bufet

Naleśniki z brzoskwiniami i z bita śmietaną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Śniadanie z jajecznicą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet