Pyszne babeczki budyniowe, które łatwo się robi, bo są bardzo proste. Sprawdzają się na wszelkich imprezach, plusem, że sa podzielne, ładnie wyglądają i można dowolnie je dekorować.
Mąkę siekamy z masłem i cukrem. Zagniatamy dodając śmietanę. Dobrze wyrobione jednolite ciasto owijamy w folię i chłodzimy w lodówce ok. 60 min.
Foremki do babeczek natłuszczamy. Ciasto wałkujemy, wycinamy z niego kółka i wylepiamy foremki. Układamy na blaszce i pieczemy ok. 10 min w temp. 180 stopni C.
Przygotowujemy krem:
połowę mleka gotujemy z cukrami. Resztę mleka mieszamy z mąkami i wlewamy do wrzącego mleka. Gotujemy jak tradycyjny budyń. Przestudzony ucieramy z margaryną i napełniamy babeczki.
Ozdabiamy wiśniami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery