Przepis na Pstrąg z marynaty

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1350
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Pstrąg z marynaty?

Ziemniaki należy ugotować przez około 20- 30 minut w lekko osolonej wodzie. Marchewkę należy obrać, następnie pokroić w cienkie paski, pora należy pokroić w plastry. Zagotować 2 litry wody z dodatkiem wina, octem, pieprzem, listkiem laurowym i łyżeczką soli. W gorącej marynacie należy trzymać rybę przez około 10 minut. Przygotowane wcześniej warzywa należy dusić przez około 5 minut na maśle. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, następnie wymieszać z musztardą. Jarzynkę należy podawać z rybą i ziemniakami.

Podobne przepisy

Mokra ryba mrożona – gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Karp pieczony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: malaga

Kategoria: Ryby

Tilapia z marynaty

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Smażone świeże ryby

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Paprykowe śledzie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Gniazdka z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby