Przepis na Baranina duszona z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6295
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Warzywa

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Baranina duszona z warzywami?

Umytą baraninę pokrajać w kostkę, osolić, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, podlać wodą, dodać roztarty ząbek czosnku i dusić pod przykryciem, Gdy mięso będzie lekko miękkie włożyć pokrajane warzywa. Dusić do miękkości, dodając masło roślinne i w miarę potrzeby wodę. Potrawę zagęścić mąką, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami, kaszą, fasolą na sypko.

Podobne przepisy

Marchewka na parze

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Bitki schabowe

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Moja paella z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Ziemniaki gotowane z masłem i zieleniną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: Madlen

Kategoria: Warzywa

Polędwiczki w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-24

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Marchewka glazurowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa