Przepis na Zrazy z majerankiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1460
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zrazy z majerankiem?

Pokroić mięso na plasterki, rozbić, oprószyć pieprzem, posypać mąką. Rozgrzać olej, smażyć mięso po dwie minuty z każdej strony. Bulion wymieszać z musztardą, koncentratem pomidorowym, wlać do rondla z mięsem, dusić na wolnym ogniu do godziny. Przyprawić majerankiem, dodać ramę, ewentualnie doprawić solą, zagotować.

Podobne przepisy

Duszone żeberka z cebulką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pałki chrupiące

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kurczak w białym winie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-05

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Schab pieczony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Pieczone żeberka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kaszanka na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne