Przepis na Ziemniaki i zielone warzywa z patelni

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
888
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została opublikowana w dniu: 07.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2743 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

  • ziemniaki ugotowane w mundurkach 75 dag
  • masło 1 łyżka
  • zielone szparagi 40 dag
  • cukinia 1 szt mała
  • mrożony zielony groszek 15 dag
  • bazylia 1 pęczek
  • serek kozi 15 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Ziemniaki i zielone warzywa z patelni?

Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w plastry i smażymy 10 min na gorącym maśle. Dodajemy obrane, pokrojone na kawałki szparagi oraz obraną, pokrojoną w plastry cukinię. Smażymy razem przez ok. 5 min. Dodajemy rozmrożony groszek i smażymy jeszcze ok. 15 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną bazylią i pokruszonym serem.

Podobne przepisy

Racuszki ze zsiadłego mleka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z chlebem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-26

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Grzanki ostre

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Tost z mielonymi pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Kulki ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Fritata z botwinką i ogórkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie