Przepis na Żeberka z rusztu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2056
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Przepisy na grilla

Składniki

  • żeberka 1,2 kg
  • miód 3 łyżki
  • wermut wytrawny lub wytrawne martini 5 łyżek
  • olej 2 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

przyprawy

  • imbir w proszku
  • papryka ostra w proszku
  • tymianek
  • czosnek w proszku
  • oregano
  • bazylia

Jak zrobić Żeberka z rusztu?

Przyprawy (wszystkich razem ok. 2 łyżki), pieprz, cukier, sól zmieszać, natrzeć nimi pokrojone na 4 porcje żeberka, ułożyć w brytfannie i piec w piekarniku, podlewając niewielką ilością wody, aż będą miękkie, wyjąć, ostudzić, zdjąć zewnętrzną błonę. Wymieszać olej z sosem sojowym, winem i miodem, piec na rozgrzanym ruszcie około 10 min.

Podobne przepisy

Frykadelki w grzybowym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Boczek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Boczek ze śliwką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Wątróbki drobiowe z ziemniakami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Naleśniki z parówkami z piekarnika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Peklowana szynka

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne