po pierwsze jest naprawdę bardzo smaczna, po drugie można nią nakarmić drużynę piłkarską, bo jest tak syta i po trzecie jest łatwa i wychodzi każdemu
Ravioli lub tortellini gotujemy al dente odcedzamy przelewamy woda. Cebule kroimy w kostkę, smażymy na patelni do miekkosci razem z posiekanym czosnkiem, osobno kroimy w talarki pieczarki i na oliwie tez smażymy aż odparuje sok. Doprawiamy solą i pieprzem. Naczynie do zapiekanki smarujemy tłuszczem, wsypujemy cebulę i pieczarki, mieszamy, doprawiamy do smaku. Dolewamy śmietanę, mieszamy, ma powstać gęsty sos, do którego dodajemy ugotowane ravioli lub tortellini, mieszamy dokładnie. Dodajemy dużo oregano. Smak ma być śmietanowo-czosnkowo-oreganowy. Do środka ścieramy trochę sera i mieszamy wszystko dokładnie. Na górę ścieramy grubą warstwę sera. Przykrywam i daje do piekarnika na 180c na jakieś 15 minut potem odkrywam i dopiekam aż ser się zrumieni. Gotowe!
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony