Przepis na Cannelloni ze szpinakiem

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1950
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Przepis została dodana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2682 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Cannelloni ze szpinakiem?

Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wbić jajka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę podgrzać.
Makaron troszkę ugotować w osolonej wodzie, zimne rurki napełniać farszem szpinakowym. Formę żaroodporną posmarować oliwą , ułożyć makaronowe rurki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 30 minut.

Podobne przepisy

Ser pleśniowy w roli głównej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Makarony

Makaron przełożony sosem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 48 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Makarony

Penne z sosem szpinakowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Makarony

Lazania pomidorowo – cebulowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Makarony

Chrupiący makaron

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-26

Dodany przez: netha

Kategoria: Makarony

Prawie Ciorba de perisoare

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony