Koper włoski oczyszczamy i kroimy w słupki i razem z ryżem podsmażamy na maśle ok. 5 min. Podlewamy połową wina i bulionem, dusimy 15 min, doprawiamy solą i pieprzem. Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę, seler i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plasterki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i warzywa i smażymy ok. 7 min. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z ryżem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy parmezanem i zapiekamy ok. 30 min. W temp. 200 stopni c.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne