Przepis na Zapiekanka z mięsa i porów

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1052
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Zapiekanka z mięsa i porów?

Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać w plasterki. Pory oczyścić, opłukać, przyciąć zielone liście, a białe łodygi pokrajać w poprzek na kawałki długości 2-3 cm i udusić na tłuszczu. Ziemniaki i pory wymieszać dokładnie z mięsem, dodać szczyptę pieprz i soli, zalać niewielką ilością wrzącej wody i dusić, uzupełniając w miarę potrzeby odparowaną wodę, ok 30 min. Gdy ziemniaki będą miękkie zalać potrawę śmietaną i włożyć do gorącego piekarnika na 10min. Przed wydaniem posypać siekaną zieleniną.

Podobne przepisy

Paszteciki na szybko

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Mięsne

Golonka z zupy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Karkówka po chłopsku

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski zawijane w szynkę

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotlet z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-08

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne