Żółtka należy oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli należy dokładnie ubić na sztywną pianę, następnie dodać do nich biały cukier i nadal ubijać mikserem, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Do żółtek należy dodać mąkę pszenną, kakao, następnie proszek do pieczenia. Wszystko należy dokładnie wymieszać. Ciasto należy wylać na wysmarowaną tłuszczem standardową blachę i piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni. Ciasto po upieczeniu należy wystudzić, a następnie podzielić na 3 równe części. Wszystkie trzy część pokrojonego biszkoptu należy dobrze nasączyć aromatem do ciast wymieszanym z odrobiną wody. Żelatynę spożywczą należy rozpuścić w 1/2 szklance wrzątku, gdy przestygnie należy dodać ją do ubitej na sztywną masę śmietany. Tak przygotowaną masę śmietankową należy wyłożyć na jedną z części biszkoptu i przykryć drugim potem posmarować kolejny biszkopt i przykryć. Gorzką czekoladę należy połamać, następnie dodać do niej 10 łyżek mleka i podgrzewać na wolnym ogniu, aż wszystko się ze sobą połączy. Gdy tak przygotowana polewa przestygnie polać nią wierzch ciasta.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta