Marchew i cebule obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do naczynia, dodajemy obrany czosnek, pieprz w ziarnach, liść laurowy i wlewamy wino. Wołowinę myjemy i wkładamy do marynaty na 6 godz. Co jakiś czas mięso obracamy. Mięso wyjmujemy, osuszamy, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy marynatę z warzywami. Solimy do smaku. Dusimy do miękkości – ok. 2 godz. często obracając. W razie potrzeby podlewamy wodą. Mięso wyjmujemy, kroimy w plastry i układamy na półmisku. Sos przecedzamy i wlewamy do sosjerki. Możemy też sos wraz z warzywami zmiksować na gęsty sos.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne