Przepis na Wołowina w czerwonym winie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
885
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wołowina w czerwonym winie?

Marchew i cebule obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do naczynia, dodajemy obrany czosnek, pieprz w ziarnach, liść laurowy i wlewamy wino. Wołowinę myjemy i wkładamy do marynaty na 6 godz. Co jakiś czas mięso obracamy. Mięso wyjmujemy, osuszamy, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy marynatę z warzywami. Solimy do smaku. Dusimy do miękkości – ok. 2 godz. często obracając. W razie potrzeby podlewamy wodą. Mięso wyjmujemy, kroimy w plastry i układamy na półmisku. Sos przecedzamy i wlewamy do sosjerki. Możemy też sos wraz z warzywami zmiksować na gęsty sos.

Podobne przepisy

Skrzydełka KFC

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Schab pieczony z cebulą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Gulasz wołowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Mięsne

Mięsko zapiekane w sosie musztardowo-ketchupowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Schaboszczaki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Naleśniki z serkiem topionym

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne