Przepis na Wołowina w czerwonym winie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
943
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wołowina w czerwonym winie?

Marchew i cebule obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do naczynia, dodajemy obrany czosnek, pieprz w ziarnach, liść laurowy i wlewamy wino. Wołowinę myjemy i wkładamy do marynaty na 6 godz. Co jakiś czas mięso obracamy. Mięso wyjmujemy, osuszamy, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy marynatę z warzywami. Solimy do smaku. Dusimy do miękkości – ok. 2 godz. często obracając. W razie potrzeby podlewamy wodą. Mięso wyjmujemy, kroimy w plastry i układamy na półmisku. Sos przecedzamy i wlewamy do sosjerki. Możemy też sos wraz z warzywami zmiksować na gęsty sos.

Podobne przepisy

Proste mielone z parówką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Szynka wieprzowa pieczona z cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Mięsne

Aromatyczna kaczka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Bolońskie spaghetti

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: grawer

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Kotlety z serem Izki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne