Przepis na Pasztet II

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1721
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

masa mięsna

do smarowania blachy

Akcesoria

  • miska
  • łyżka
  • piekarnik
  • patelnia
  • nóż

Jak zrobić Pasztet II?

Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni razem z pokrojonymi w ćwiartki pieczarkami, odstawiamy do ostudzenia. Po wystudzeniu mielimy maszynką (pieczarki i cebulę) dodajemy mięso mielone, jajka, majeranek, bułkę tartą, doprawiamy. Dobrze wymieszać. Blaszkę wysmarować olejem. Nakładać pasztet, wygładzić wstawić do piekarnika 180″c na ok 1 godzinkę.

Podobne przepisy

Zapiekany makaron z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: widmok

Kategoria: Mięsne

Kotlet drobiowy w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: pocahontas

Kategoria: Mięsne

Pyszny gulasz

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Schab w sosie cebulowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Pikantne skrzydełka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Mielone

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-28

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne