Przepis na Gulasz do kaszy

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3867
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2573 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • mięso gulaszowe 0,5 kg
  • mąka 6 łyżek
  • rosołki wołowe 2 kostki
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • pieprz 6 ziarenek
  • liść laurowy 3 liście
  • wegeta do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Gulasz do kaszy?

Mięso pokroić w większa kostkę, obtoczyć w mące, przysmażyć na patelni. Kiedy mięso jest rumiane dodać rosołki wołowe rozpuszczone w około 3/4 litra wody. Poczekać, aż całość zacznie się gotować, dodać liście laurowe, ziarenka pieprzu, paprykę słodką. Jeśli sos zgęstniał należy spróbować i ewentualnie doprawić wegetą do smaku. Zazwyczaj nie ma takiej potrzeby, ponieważ rosołki dają smak. Gulasz najlepszy jest z ciemną kaszą i ogórkiem konserwowym. Prosty i tani obiad 🙂

Podobne przepisy

Pierś gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Meksykańska marynata do mięs

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zapiekanki pikantne z parówką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Udko w majeranku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Farsz z mięsem i kapustą do pierogów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-25

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne

Wieprzownia w pomarańczach

Ile porcji: 8

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne