Przepis na Westfalskie placki ziemniaczane

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2141
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Westfalskie placki ziemniaczane?

Ziemniaki obrane zetrzeć na tarce, odcisnąć sok, a miazgę wycisnąć przez płótno. Do wyciśniętej masy dodać jajko, mąkę, krochmal z soku, utartą cebulę i mleko. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Rozgrzać tłuszcz, kłaść masę łyżką. Smażyć na rumiano, aby placki były chrupkie.

Podobne przepisy

Marchewka w bułce tartej

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki na frytki Ani

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Sałatkowe łabędzie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-24

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Sałatki

Kukurydza z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Warzywa

Marynowane marchewki

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-02-16

Dodany przez: beka

Kategoria: Warzywa

Fasola „jaś „z warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Warzywa