Przepis na Cepeliny z kapustą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3354
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

  • surowe starte ziemniaki 50 dag
  • ugotowane ziemniaki 25 dag
  • mąka krupczatka 25 dag
  • jajko 1 szt.
  • sól 1 szczypta

nadzienie

  • kiszona kapusta 3 szklanki
  • olej 1 łyżka
  • boczek 10 dag

Jak zrobić Cepeliny z kapustą?

Ziemniaki gotowane przepuścić przez maszynkę. Starte na tarce odcisnąć, przełożyć do miski i wymieszać z gotowanymi. Dodać jajko i mąkę. Posolić do smaku i wyrobić na masę. Kapustę przepłukać wrzątkiem. Odcisnąć. Boczek pokrojony zeszklić na oleju. Nabierać łyżką porcje masy rozpłaszczyć i nakładać porcje nadzienia. Formować cepeliny. Wrzucać na wrzącą wodę, lekko osoloną i gotować 12 minut. Polać skwarkami

Podobne przepisy

Ziemniaki gotowane z masłem i zieleniną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: Madlen

Kategoria: Warzywa

Letni bigos z kabaczka i papryki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: malina

Kategoria: Warzywa

Domowe kopytka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Kalafior z kolorowymi warzywkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Kukurydza z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Warzywa

Kotlety ze słodkiej kapusty

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa