Przygotowujemy nadzienie: pieczarki i marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki a następnie dodajemy cebulę.
Dusimy aż woda odparuje a potem dodajemy marchew i groszek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Studzimy. Dodajemy kukurydzę i żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy ciasto:
twaróg rozkruszamy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy przesianą mąkę i dokładnie mieszamy. Margarynę roztapiamy, lekko schładzamy a następnie wlewamy do twarogu. Dodajemy jajko i sól. Wyrabiamy jednolite gładkie ciasto.
Rozwałkowujemy na stolnicy i kroimy kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy po łyżce farszu i składamy w koperty. Wierzch smarujemy jajkiem połączonym z olejem. Blachę wykładamy pergaminem, układamy koperty i pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni c.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie