Małe ziemniaczki, mogą być młode dokładnie szorujemy i w łupinkach gotujemy ok. 8-10 min, odsączamy, studzimy i kroimy w ćwiartki. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 10 min, odsączamy i kroimy na ok. 2-3 cm kawałki. Cukinię kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki, fasolkę i cukinię. Podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy odsączoną kukurydzę, pokrojonego pomidora i paprykę konserwową, pokrojoną w kostkę. Wszystko posypujemy paprykami, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli używamy surowej czerwonej papryki wrzucamy ją na patelnię razem z cukinią.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa